SubmitWolf - Aanmelden Website FAQ

De onderstaande 'Veel gestelde vragen' hebben betrekking op SubmitWolf. Voor algemene vragen verwijzen we je graag naar de algemene FAQ pagina. 

 • Als het vragen over Sales/Verkoop zijn klik dan hier
 • Als het vragen over Software Algemeen zijn klik dan hier
 • Als het vragen over Techniek zijn klik dan hier

Wat is het verschil tussen de standaard versie en de Enterprise versie?

In de standaard versie kun je maximaal 5 domeinen aanmelden, let op dat een domein niet hetzelfde is als een website. Als je bijvoorbeeld een site hebt in verschillende talen, dan zul je per taal een aanmelding moeten doen. Deze versie is geschikt voor persoonlijk gebruik.

De Enterprise versie is ontworpen voor gebruikers die meer dan 5 domeinen willen aanmelden en voor gebruikers die aanmeldingen voor derde partijen doen. Je kan met deze versie een eigen aanmeldservice opzetten, je kan immers een onbeperkt aantal domeinen aanmelden. 

De Enterprise versie is volledig geïntegreerd in SEO Toolkit

Is er ook een gratis versie van SubmitWolf beschikbaar?

Ja, in de Demo versie zijn aanmeldingen alleen beschikbaar voor een aantal zoekmachines. Posities en Populariteit Controles zijn beperkt net zoals Rapportages. De Demo versie is ontworpen om je een beeld te geven wat het programma allemaal kan. Na 15 dagen verloopt de Demo versie. Als je een verlenging wilt van de Demo periode, neem dan contact op met de Support afdeling.

Kan ik additionele domeinen bijkopen in de standaard versie?

Nee, in dat geval zul je de Enterprise versie aan moeten schaffen. 

Kan ik de software installeren op meerdere computers?

Nee, je kan de software op een enkele computer gebruiken. Je bent wel gerechtigd om eens per 30 dagen je licentie naar een andere computer te verhuizen.

Moet ik additionele 'engine packs' aanschaffen?

Nee, SubmitWolf 7 bevat alle benodigde 'zoekmachine paketten'. Lees de aanmelding regels en meest gestelde vragen vóórdat je begint met aanmeldingen.

Waar kan ik hulp krijgen?

 • SubmitWolf heeft een ingebouw helpprogramma, dat gebruik maakt van een pop-up venster. Klik op een Help knop om het programma te openen. Als je op een andere optie klikt zul je zien dat de help tekst over het betreffende onderwerp verschijnt.
 • Er is in het Help menu een handleiding beschikbaar.
 • Je kan ook contact opnemen met het support team, maar we vragen je met klem eerst bovenstaande opties te gebruiken, aangezien vrijwel alle antwoorden daar te vinden zijn.

Ik heb problemen met het verbinden met de Upgrade server.

Als je internetverbinding via een proxy server loopt, zorg er dan voor dat je deze instellingen in de Submitwolf Opties hebt ingesteld. Klik op het Opties menu en selecteer Instellingen om de Firewall/Proxy instellingen te bekijken.

Als je gebruik maakt van een Firewall, zoals ZoneAlarm, Norton Internet Security of de Windows XP Service Pack 2 Firewall, zorg er dan voor dat SubmitWolf verbinding met het internet mag maken.
SubmitWolf maakt gebruik van http en https protocollen, die respectievelijk gebruik maken van poort 80 en 443. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met de service afdeling van de betreffende software leverancier.

Wat moet ik doen als na 12 maanden de enginepacks zijn verlopen?

De enginepacks in SubmitWolf zijn de sets wereldwijde zoekmachines die door Trellian zeer regelmatig geupdate en gecheckt worden, zodat u steeds over de meest recente zoekmachine sets beschikt om uw sites aan te melden. Deze enginepacks zijn gratis voor de eerste 12 maanden, daarna dient u de engines te vernieuwen door middel van een enginepack renewal. De enginepack renewal fee voor alle standaard gebruikers van Submitwolf of SEO Toolkit is $99.95, en $295.00 voor alle gebruikers van een Enterprise (ongelimiteerde) versie van SEO Toolkit. De software kan niet meer voor het aanmelden van sites of het nakijken van rankings worden gebruikt totdat de enginepacks vernieuwd zijn. Als uw gratis periode verlopen is en uw enginepacks zijn verouderd, krijgt u in SubmitWolf vanzelf een pop-up melding om uw enginepacks te vernieuwen.

Mocht u deze melding niet krijgen, dan kunt u ook direct een renewal bestellen.

Zijn er online handleidingen voor de SubmitWolf programma's?

Ja. Er is een online handleiding van SubmitWolf beschikbaar.

Vragen over aanmeldingen bij zoekmachines.

Kan ik iedere pagina van mijn website aanmelden?

Nee. De meeste zoekmachines eisen zelfs dat je alleen de index pagina aanmeldt. Er zijn hiervoor twee redenen:
 1. Zo wordt tegengegaan dat er een gigantische hoeveelheid pagina's geïndexeerd moet worden door de zoekmachines. Sommige zoekmachines hebben mensen in dienst die handmatig een aanmelding beoordelen, zij zullen niet blij zijn met een gigantische hoeveelheid aanmeldingen.
 2. De meeste zoekmachines zullen met behulp van een spider sowieso alle pagina's van een site indexeren.

Diverse zoekmachines zullen een aanmelding afwijzen of zelfs verwijderen als ze merken dat een site meerdere keren wordt aangemeld.

Wat is zoekmachine Spam?

De definitie van zoekmachine Spam is het bewust creëren van pagina's die de zoekmachines op het verkeerde been zetten, waardoor deze zoekresultaten geven die niet-relevant, overtollig en van slechte kwaliteit zijn. Voorbeelden van zoekmachine Spam zijn:

 • Aanmelden van MLM (Multi Level Marketing, ofwel snel geld verdienen) sites in verkeerde categorieën.
 • Aanmelden van domeinen die te koop zijn en geen enkele nuttige informatie bevatten.
 • Aanmelden van websites die volgestopt zijn met trefwoorden.
 • Aanmelden van een 'mirror site'
 • Aanmelden van een site die doorverwijst naar een andere site.
 • Aanmelden van een website die een ‘doorway’ pagina als ingang gebruikt. Zo’n doorway page is helemaal geoptimaliseerd voor de zoekmachines, terwijl deze qua inhoud niets met de website van doen heeft.
 • Aanmelden van webpagina’s die machinaal geproduceerd worden.
 • Aanmelden van websites met aanstootgevende inhoud voor de verkeerde categorieën
 • Aanmelden van websites die geen inhoud bevatten, maar alleen links naar andere sites.

Zoekmachines zullen deze aanmeldingen weigeren, vele zoekmachines gebruiken zelfs allerhande technische foefjes om de aanmeldingen te filteren.
De grote hoeveelheid zoekmachine Spam levert problemen op voor legitieme webmasters. Aangezien sommige zoekmachines de aanmeldingen handmatig behandelen, zorgt het grote aanbod van Spam voor langere wachttijden. Ze kunnen er voor kiezen om over te gaan tot betaalde opname, handmatige aanmelding met login, verplichte registratie of het niet langer accepteren van aanmeldingen.

Wat kan de oorzaak zijn dat een zoekmachine een site niet kan indexeren?

Een groot aantal zoekmachines zijn niet in staat om websites die gebruik maken van frames en/of Flash te crawlen (doorzoeken). Websites die frames gebruiken dienen omgezet te worden door middel van CSS (Cascading Style Sheets).

De meeste zoekmachines, waaronder Google, kunnen niet overweg met websites die “&id=” in de URL’s gebruiken. Websites die dynamische URL’s gebruiken om gebruikers te volgen, moeten robots toestaan de site te doorzoeken zonder gebruik van session ID’s en dergelijke.

Vrijwel alle zoekmachines kunnen geen JavaScript links lezen. Vervang deze JavaScript links door HTML links, of plaats een extra onderdeel met HTML links op uw website als JavaScript noodzakelijk zijn.

De meeste zoekmachines kunnen IP adressen niet indexeren, u moet gebruik maken van een domeinnaam, niet van een IP adres.

Als het robots.txt bestand een ‘Disallow’ boodschap bevat, dan kunnen de zoekmachines de website niet indexeren.

Kan ik een gratis hosting website, zoals Geocities, of .tk, aanmelden?

Veel zoekmachines zullen de aanmeldingen van sites die gratis hosting gebruiken niet indexeren, meestal omdat dit soort sites een tijdelijk karakter hebben. Daarnaast gebruiken een aantal een zogenaamde portalpagina, waar je na een aantal seconden wordt doorgeschakeld naar de eigenlijke site. Meestal worden deze gratis accounts gebruikt door hobbyisten, die na verloop van tijd hun interesse verliezen, waardoor een site wordt geïndexeerd die niet langer up-to-date is.

Om er zeker van te zijn dat je website geïndexeerd wordt door de zoekmachines is het beter om je eigen domein en hosting aan te schaffen.

Hoe kan ik de juiste categorie voor mijn website selecteren?

Het kiezen van de juiste categorie voor uw website is heel belangrijk, aangezien deze keuze bepaald welke zoekmachines geschikt zijn voor aanmelding. Daarnaast wordt je site in directories bij deze categorie genoemd. Kies je een verkeerde, of te algemene, categorie dan zal je site negen van de tien keer niet geïndexeerd worden door de zoekmachines.

Bezoekers van een zoekmachine zullen geïrriteerd raken als een site over bijvoorbeeld financiële dienstverlening bij de categorie autoverhuur staat.

De categorieën van SubmitWolf worden op een logische manier ingedeeld. Neem rustig de hele lijst een keer door voordat je een categorie kiest, wie weet kom je een beter geschikte categorie tegen.

Om een categorie te kiezen moet je van tevoren bepalen wat het onderwerp van je website is. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met onze support afdeling. Zij zullen je, na het beoordelen van uw URL, adviseren wat de beste categorie is.

Welk type websites horen bij de Persoonlijke homepages categorie?

Deze categorie is bedoeld voor persoonlijke homepagina’s, dus bijvoorbeeld de website van Pietje Puk, met de vakantiefoto’s van Pietje Puk, de familie van Pietje Puk etc. Deze categorie is niet voor commerciële en/of bedrijfswebsites.

Kan ik mijn website voor meerdere categorieën aanmelden?

99% van de zoekmachines vragen u om een website voor slechts één categorie aan te melden.

Het is mogelijk om meerdere categorieën te kiezen, maar SubmitWolf zal de categorie boven aan de lijst kiezen bij het aanmelden. Als de eerste categorie op de lijst niet wordt ondersteund door een zoekmachine, dan zal automatische de volgende op de lijst gekozen worden. Het is hierom belangrijk dat je de meest relevantie categorie als eerste kiest, zodat deze boven aan de lijst komt.

Als je een website voor meerdere categorieën aanmeldt, dan kan dit resulteren in afwijzing en/of verbanning.

Hoe vaak moet ik mijn website opnieuw aanmelden?

Vele zoekmachines willen dat een website éénmaal wordt aangemeld. Deze machines worden in SubmitWolf aangeduid als ‘eenmalig aanmelden’, iedere poging om een site (per ongeluk) opnieuw aan te melden zal geweigerd worden. Dit is om meervoudige vermelding tegen te gaan, hetgeen kan resulteren in slechte posities, afwijzing of verbanning door de zoekmachines. (zie ook de eerste vraag op deze pagina)
Daarbij zorgen alle extra aanmeldingen voor een langere wachtrij voordat een site toegevoegd kan worden aan een zoekmachine. Als een site eenmaal is aangemeld, en vermeld, dan zal een zoekmachine deze in principe niet verwijderen, tenzij de site niet blijkt te functioneren, of de site de policy van de zoekmachine schaadt.

Op linklijsten (FFA sites) kun je wel regelmatig, tot dagelijks, een site aanmelden. De oudste links op deze pagina’s worden vervangen door de meest recente, hetgeen kan betekenen dat een site na aanmelding binnen enkele uren alweer van de site kan verdwijnen. SubmitWolf kan in dit geval zorgen dat er automatisch opnieuw wordt aangemeld. Het aanmelden bij linklijsten wordt afgeraden, aangezien deze aanmeldingen vaak resulteren in grote hoeveelheden Spam e-mail.

Waarom moet je bij sommige zoekmachines handmatig aanmelden?

Hiervoor zijn verschillende redenen:

 • Bij sommige zoekmachines dien je eerst te registreren en vervolgens een bevestiging e-mail beantwoorden. Pas daarna kun je inloggen en je website aanmelden.
 • De meeste directories willen dat je eerst de meest geschikte categorie selecteert en pas dan je website aanmeld.
 • Sommige zoekmachines stellen specifieke vragen, zoals ‘accepteer je creditcards’ of ‘in welke landen worden je producten geleverd’.
 • Bepaalde zoekmachines hebben erg gespecialiseerde categorieën, zoals Etherische olie, Franstalige poëzie. Deze worden ook ingedeeld bij de handmatige zoekmachines, aangezien ze te gespecialiseerd zijn om als SubmitWolf categorie aangemeld te worden.
 • Op de aanmeldpagina dien je soms een unieke code in te vullen, om zo geautomatiseerde aanmeldingen tegen te gaan. Deze unieke code is bij ieder bezoek aan de pagina weer anders.

Bij Submitwolf worden de handmatige zoekmachines gemarkeerd met een grijs icoontje.

Waarom kan ik met SubmitWolf niet aanmelden bij...

Een aantal grote zoekmachines accepteren alleen betaalde vermeldingen. Om een betaalde vermelding te krijgen ga je naar http://www.prioritysubmit.com

Andere zoekmachines, zoals Yahoo, vereisen handmatige aanmeldingen (zie het item hierboven).

Waarom slaat SubmitWolf zoekmachines over?

 • SubmitWolf slaat zoekmachines over als de website niet geschikt is voor deze bepaalde zoekmachine.
 • Vrijwel alle zoekmachines stellen eisen aan het type website dat ze accepteren. Een vakantie georiënteerde zoekmachine zal bijvoorbeeld alleen sites accepteren die hieraan gerelateerd zijn. Als de website (in dit voorbeeld) niet vakantie gerelateerd zijn, dan wordt deze zoekmachine overgeslagen.
 • Sommige zoekmachines eisen dat een site in een bepaalde taal is, terwijl andere zoekmachines alleen commerciële website accepteren. Mocht je website een commercieel karakter hebben, zorg er dan voor dat deze optie aangevinkt is bij het Website type dropdown menu in het URL details scherm.
 • Er zijn ook zoekmachines die alleen sites accepteren uit een bepaald gebied, provincie of regio.

Mijn website is niet Franstalig of heeft geen Franstalig domein, kan ik mijn website aanmelden bij Franse zoekmachines?

Het is in het algemeen zo, dat als een site geaccepteerd wordt door buitenlandse zoekmachines, deze site zich op de inwoners van dat land richt.

Bijvoorbeeld: een website die auto’s verhuurt in Engeland is niet relevant voor inwoners van de Verenigde Staten.

Daarnaast zijn er vele zoekmachines die alleen websites in een bepaalde taal accepteren. SubmitWolf zorgt er automatisch voor dat aanmeldingen uitgesloten worden voor zoekmachines die niet geschikt zijn voor je website.

Het aanmelden van niet geschikte websites wordt gezien als spammen en kan resulteren in het intrekken van uw SEO Toolkit licentie. Doordat zoekmachines veelvuldig te maken hebben met Spam, kiezen ze er tegenwoordig vaak voor om over te gaan tot het implementeren van beveiligingscodes of betaalde aanmelding.

Ik heb mijn website aangemeld, waarom is deze dan niet vermeld bij een zoekmachine?

De tijd die een aanmelding bij een zoekmachine in beslag neemt kan variëren van een uur tot enkele maanden. De aanmeldingspagina’s van de zoekmachines geven meestal aan hoe lang een aanmelding doorgaans in beslag neemt. Een website aanmelden bij een zoekmachine geeft overigens geen enkele garantie dat deze ook geaccepteerd wordt. Een aantal zoekmachines hebben een redactie die alle aanmeldingen beoordelen en deze op verschillende gronden kunnen weigeren, soms zelfs zonder opgave van reden. Vele zoekmachines sturen tegenwoordig een bevestiging e-mail, waarop binnen een bepaalde periode gereageerd moet worden. Mocht dat niet (op tijd) gebeuren, dan wordt de aangemelde website geblokkeerd. De zoekmachine gaat er dan van uit, dat de aanmelding een vorm van Spam is geweest.

Neem contact op met het support team als u andere vragen heeft.

SubmitWolf 7

 

   SubmitWolf | FAQ