SEO Toolkit 2

SubmitWolf 7 - Meest Gestelde Vragen FAQ


Lees deze lijst met vragen en antwoorden aandachtig door. Misbruik van SubmitWolf kan resulteren in een lage positie van uw site, een afgewezen aanmelding of zelfs een verbanning door de zoekmachines.

Kan ik iedere pagina van mijn website aanmelden?

Nee. De meeste zoekmachines eisen zelfs dat u alleen de index pagina aanmeldt. Er zijn hiervoor twee redenen:

  1. Zo wordt tegengegaan dat er een grote hoeveelheid pagina’s geïndexeerd moet worden door de zoekmachines. Sommige zoekmachines hebben mensen in dienst die handmatig een aanmelding beoordelen, zij zullen niet blij zijn met een gigantische rij aanmeldingen.
  2. De meeste zoekmachines zullen met behulp van een spider sowieso alle pagina’s van een site indexeren.

Diverse zoekmachines zullen een aanmelding afwijzen als ze merken dat u een site meerdere keren aanmeld.

Wat is zoekmachine Spam?

De definitie van zoekmachine Spam is het bewust creëren van pagina’s die de zoekmachines op het verkeerde been zetten, waardoor deze zoekresultaten geven die niet-relevant, overtollig en van slechte kwaliteit zijn. Voorbeelden van zoekmachine Spam zijn:

 • Aanmelden van MLM (Multi Level Marketing, ofwel snel geld verdienen) sites in verkeerde categorieën.
 • Aanmelden van domeinen die te koop zijn en geen enkele nuttige informatie bevatten.
 • Aanmelden van websites die volgestopt zijn met trefwoorden.
 • Aanmelden van een ‘mirror site’
 • Aanmelden van een site die doorverwijst naar een andere site.
 • Aanmelden van een website die een ‘doorway’ pagina als ingang gebruikt. Zo’n doorway page is helemaal geoptimaliseerd voor de zoekmachines, terwijl deze qua inhoud niets met de website van doen heeft.
 • Aanmelden van webpagina’s die machinaal geproduceerd worden.
 • Aanmelden van websites met aanstootgevende inhoud voor de verkeerde categorieën
 • Aanmelden van websites die geen inhoud bevatten, maar alleen links naar andere sites.

Zoekmachines zullen deze aanmeldingen weigeren, vele zoekmachines gebruiken zelfs allerhande technische foefjes om de aanmeldingen te filteren.
De grote hoeveelheid zoekmachine Spam levert problemen op voor legitieme webmasters. Aangezien sommige zoekmachines de aanmeldingen handmatig behandelen, zorgt het grote aanbod van Spam voor langere wachttijden. Ze kunnen er voor kiezen om over te gaan tot betaalde opname, handmatige aanmelding met login, verplichte registratie of het niet langer accepteren van aanmeldingen.

Wat kan de oorzaak zijn dat een zoekmachine een website niet kan indexeren?

Een groot aantal zoekmachines zijn niet in staat om websites die gebruik maken van frames en/of Flash te crawlen (doorzoeken). Websites die frames dienen omgezet te worden door middel van CSS (Cascading Style Sheets).

De meeste zoekmachines, waaronder Google, kunnen niet overweg met websites die “&id=” in de URL’s gebruiken. Websites die dynamische URL’s gebruiken om gebruikers te volgen, moeten robots toestaan de site te doorzoeken zonder gebruik van session ID’s en dergelijke.

Vrijwel alle zoekmachines kunnen JavaScript links niet lezen. Vervang deze JavaScript links door HTML links, of plaats een extra onderdeel met HTML links op uw website als JavaScript noodzakelijk zijn.

De meeste zoekmachines kunnen IP adressen niet indexeren, u moet gebruik maken van een domeinnaam, niet van een IP adres.

Als het robots.txt bestand een ‘Disallow’ boodschap bevat, dan kunnen de zoekmachines de website niet indexeren.

Kan ik een gratis hosting website, zoals Geocities, of .tk, aanmelden?

Veel zoekmachines zullen de aanmeldingen van sites die gratis hosting gebruiken niet indexeren, meestal omdat dit soort sites een tijdelijk karakter hebben. Daarnaast gebruiken een aantal een zogenaamde portalpagina, waar je na een aantal seconden wordt doorgeschakeld naar de eigenlijke site. Meestal worden deze gratis accounts gebruikt door hobbyisten, die na verloop van tijd hun interesse verliezen, waardoor een site wordt geïndexeerd die niet langer up-to-date is.

Om er zeker van te zijn dat uw website geïndexeerd wordt door de zoekmachines is het beter om uw eigen domein en hosting aan te schaffen.

Hoe kan ik de juiste categorie voor mijn website selecteren?

Het kiezen van de juiste categorie voor uw website is heel belangrijk, aangezien deze keuze bepaald welke zoekmachines geschikt zijn voor aanmelding. Daarnaast wordt uw site in directories bij deze categorie genoemd. Kiest u een verkeerde, of te algemene, categorie dan zal uw site negen van de tien keer niet geïndexeerd worden door de zoekmachines.

Bezoekers van een (zoek)machine zullen geïrriteerd raken als een site over bijvoorbeeld financiële dienstverlening bij de categorie autoverhuur staat.

De categorieën van SubmitWolf worden op een logische manier ingedeeld. Neem rustig de hele lijst een keer door voordat u een categorie kiest, wie weet staat er ergens nog een beter geschikte categorie.

Om een categorie te kiezen moet u van tevoren bepalen wat het onderwerp van uw website is. Mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op met onze support afdeling. Zij zullen u, na het beoordelen van uw URL, adviseren wat de beste categorie is.

Welk type websites horen bij de Persoonlijke homepages categorie?

Deze categorie is bedoeld voor persoonlijke homepagina’s, dus bijvoorbeeld de website van Pietje Puk, met de vakantiefoto’s van Pietje Puk, de familie van Pietje Puk etc. Deze categorie is niet voor commerciële en/of bedrijfswebsites.

Kan ik mijn website voor meerdere categorieën aanmelden?

99% van de zoekmachines vragen u om een website voor slechts één categorie aan te melden.

Het is mogelijk om meerdere categorieën te kiezen, maar SubmitWolf zal de categorie boven aan de lijst kiezen bij het aanmelden. Als de eerste categorie op de lijst niet wordt ondersteund door een zoekmachine, dan zal automatische de volgende op de lijst gekozen worden. Het is hierom belangrijk dat u de meest relevantie categorie als eerste kiest, zodat deze boven aan de lijst komt.

Als u een website voor meerdere categorieën aanmeldt, dan kan resulteren in afwijzing en/of verbanning.

Hoe vaak moet ik mijn website opnieuw aanmelden?

Vele zoekmachines willen dat een website eenmaal wordt aangemeld. Deze machines worden in SubmitWolf aangeduid als ‘eenmalig aanmelden’, iedere poging om een site (per ongeluk) opnieuw aan te melden zal geweigerd worden. Dit is om meervoudige vermelding tegen te gaan, hetgeen kan resulteren in slechte posities, afwijzing of verbanning door de zoekmachines. (zie ook de eerste vraag op deze pagina)
Daarbij zorgen alle extra aanmeldingen voor een langere wachtrij voordat een site toegevoegd kan worden aan een zoekmachine. Als een site eenmaal is aangemeld, en vermeld, dan zal een zoekmachine deze in principe niet verwijderen, tenzij de site niet blijkt te functioneren, of de site schaadt de policy van de zoekmachine.

Op linklijsten (FFA sites) kunt u wel regelmatig, tot dagelijks, uw site aanmelden. De oudste links op deze pagina’s worden vervangen door de meest recente, hetgeen kan betekenen dat uw site na aanmelding binnen enkele uren alweer van de site kan verdwijnen. SubmitWolf kan in dit geval zorgen dat er automatisch opnieuw wordt aangemeld. Het aanmelden bij linklijsten wordt afgeraden, aangezien deze aanmeldingen vaak resulteren in grote hoeveelheden Spam e-mail.

Waarom moet je bij sommige zoekmachines handmatig aanmelden?

Hiervoor zijn verschillende redenen:

Bij sommige zoekmachines dien je eerst te registreren en vervolgens een bevestiging e-mail beantwoorden. Pas daarna kunt u inloggen en uw website aanmelden.

De meeste directories willen dat u eerst de meest geschikte categorie selecteert en pas dan uw website aanmeld.

Sommige zoekmachines vragen specifieke vragen, zoals ‘accepteert u creditcards’ of ‘in welke landen worden uw producten geleverd’.

Bepaalde zoekmachines hebben erg gespecialiseerde categorieën, zoals Etherische olie, Franstalige poëzie. Deze worden ook ingedeeld bij de handmatige zoekmachines, aangezien ze te gespecialiseerd zijn om als SubmitWolf categorie aangemeld te worden.

Op de aanmeldpagina dient u soms een unieke code in te vullen, om zo geautomatiseerde aanmeldingen tegen te gaan. Deze unieke code is bij ieder bezoek aan de pagina weer anders.

Bij Submitwolf worden de handmatige zoekmachines gemarkeerd met een grijs icoontje.

Waarom kan ik met SubmitWolf niet aanmelden bij….

Een aantal grote zoekmachines accepteren alleen betaalde vermeldingen. Om een betaalde vermelding te krijgen gaat u naar http://www.prioritysubmit.com

Andere zoekmachines, zoals Yahoo, vereisen handmatige aanmeldingen (zie het item hierboven).

Waarom slaat SubmitWolf zoekmachines over?

SubmitWolf slaat zoekmachines over als uw website niet geschikt is voor deze bepaalde zoekmachine.

Vrijwel alle zoekmachines stellen eisen aan het type website dat ze accepteren. Een vakantie georiënteerde zoekmachine zal bijvoorbeeld alleen sites accepteren die vakanties gerelateerd zijn. Als uw website (in dit voorbeeld) niet vakantie gerelateerd zijn, dan wordt deze zoekmachine overgeslagen.

Andere zoekmachines eisen dat een site in een bepaalde taal is, terwijl weer andere zoekmachines alleen commerciële website accepteren. Mocht uw website een commercieel karakter hebben, zorg er dan voor dat de Commercieel optie aangevinkt is bij het Website type dropdown menu in het URL details scherm.

Er zijn ook zoekmachines die alleen sites accepteren uit een bepaald gebied, provincie of regio.

Mijn website is niet Franstalig of heeft geen Franstalig domein, kan ik mijn website aanmelden bij Franse zoekmachines?

Het is in het algemeen zo, dat als uw site geaccepteerd wordt door buitenlandse zoekmachines, uw site zich op de inwoners van dat land richt.

Bijvoorbeeld: een website die auto’s verhuurt in Engeland is niet relevant voor inwoners van de Verenigde Staten.

Daarnaast zijn er vele zoekmachines die alleen websites in een bepaalde taal accepteren. SubmitWolf zorgt er automatisch voor dat aanmeldingen uitgesloten worden voor zoekmachines die niet geschikt zijn voor uw website.

Het aanmelden van niet geschikte websites wordt gezien als spammen en kan resulteren in het intrekken van uw SEO Toolkit licentie. Doordat zoekmachines veelvuldig te maken hebben met Spam, kiezen ze er tegenwoordig vaak voor om over te gaan tot het implementeren van beveiligingscodes of betaalde aanmelding.

Ik heb mijn website aangemeld, waarom is deze dan niet vermeld bij een zoekmachine?

De tijd die een aanmelding bij een zoekmachine in beslag neemt kan variëren van een uur tot enkele maanden. De aanmeldingspagina’s van de zoekmachines geven meestal aan hoe lang een aanmelding doorgaans in beslag neemt. Een website aanmelden bij een zoekmachine geeft overigens geen enkele garantie dat deze ook geaccepteerd wordt. Een aantal zoekmachines hebben een redactie die alle aanmeldingen beoordelen en deze op verschillende gronden kunnen weigeren, soms zelfs opgave van reden. Vele zoekmachines sturen tegenwoordig een bevestiging e-mail, waarop binnen een bepaalde periode gereageerd moet worden. Mocht dat niet (op tijd) gebeuren, dan wordt de aangemelde website geblokkeerd. De zoekmachine gaat er dan van uit, dat de zoekmachine aanmelding een vorm van Spam is geweest.

Neem contact op met het support team als u andere vragen heeft.

 

   SubmitWolf | Handleiding | SubmitWolf Gebruiken | Meest Gestelde Vragen